Diane van Schaik - Jewelry

Over mij

Zolang als ik me kan herinneren vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Iets met je handen maken, er tijd, energie en al jouw creativiteit erin steken voelde altijd al goed. Ook al was de uitkomst niet altijd even succesvol!

In 2012 ontdekte ik het werken met edelmetaal. Het begon met een workshop van een paar uur, gezellig met vriendinnen. Dit groeide uit tot de wens om op een professionele manier bezig te zijn met het ontwerpen en vervaardigen van sieraden. Omdat daar zoveel over te leren is, besloot ik een opleiding tot edelsmid te gaan volgen. Als ik een sieraad ontwerp en vervaardig ben ik enkel daarmee bezig. Het is fantastisch om iets voor iemand te maken waar je al jouw energie, creativiteit en liefde in kunt stoppen.
Een sieraad wordt vaak bij een bijzondere gelegenheid gekocht en gegeven, het is een herinnering voor altijd.

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Allerlei vormen die je kunt toepassen in een ontwerp. De meeste inspiratie haal ik uit de gesprekken met de mensen die overwegen een sieraad te laten maken. Soms begint het met een mooie steen, soms met een specifieke vorm.

Hard werken om steeds beter te worden, nieuwe technieken te leren. Het is mooi om een vak uit te oefenen waarvan de techniek al honderden jaren bestaat.
Te doen waar je zo van houdt en tegelijkertijd ook nog eens andere mensen blij te maken met hetgeen je creëert vind ik erg mooi.